tiistaina, toukokuuta 15, 2007

Vuorsilkkiä ja villaa


Kesäkuu lähenee joten työn alle piti ottaa kaverin valmistujaismekko, josta olen näyttänyt aiemmin jo prototyypin. Kankaat on ostettu ja niitä on leikelty ja osittain ommeltukin muotoon. Vuorisilkki on käyttäytynyt tähän mennessä ihan siedettävästi, ei ole hirveästi luisunut ja ryppyillyt. Pitkiin aikoihin en ole ommellessani harsimista harrastanut vaan nyt sekin piti ottaa taas käyttöön. Ilman harsimista en uskalla yhdistellä kappaleita, päällikangas ja vuorisilkki kun eivät halua olla yhteistyössä, toinen luistaa ties mihin. En tiedä mistä sain idean laittaa rintojen kuppien kohdalle päällikangasta kaksinkerroin ja vuorikangasta yksinkerroin, kun muualla vuorikangasta ja päällikangasta on yksi kerros kumpaistakin. (ehkä siksi, kun ohjeessa käskettiin. Vaikkakin siinä mekko oli tehty kreppisifongista) Taidanpas purkaa harmimiseni kuppien osalta ja ottaa toisen päällikangaskerroksen pois, tulee liian paksut kupit ja liian paksusti päällekkäin noita muotolaskoksia. Kolmet muotolaskokset päällekäin on kyllä jo ihan liikaa.


Clessidrojen ensimmäinen varsi on valmiina. En lukenut ohjetta loppuun asti ja aloitin kavennukset huomattavasti myöhemmin, tein ne sitten vähän oman pään mukaan. Se on siinä ja siinä, puranko tämän. Katotaan kantapään jälkeen. En ole oikein tyytyväinen kavennuksiin ja en hirveästi pidä pitkistä sukista. Nilkkakavennukset olivat oudomman puoleiset ja seuraavaksi olisi vuorossa kantapää.

4 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

No voi hö, älä nyt pura ku oot tuohon asti saanu.. Mulla on toinen valmiina, ku vaan nyt sais sen toisenkin joskus valmiiksi..

Hansu kirjoitti...

Jatta, En vielä purkanu. Nyt alottaisin kantalappua. Teitkö aivan ohjeen mukaan sen kantalapun vai omalla ohjeella?

Jatta kirjoitti...

Tein ohjeen mukaan, ajattelin että ei tarvis niin paljoa purkaa jos taas ite säveltää.. Olishan toi hienompi voinu olla, mut menköön.

Hansu kirjoitti...

Jatta, Joskus omat sävellykset tuppaa olemaan hirveimpiä kuin ohjeen mukaan tehdyt.. Tein kuiteskin eilen kantapään tavallisella perusvahvistetulla mallilla. Menkööt sellasena, vaikka en tykkää yhtään silmukoiden poimimesta! Se helmineule voi olla aika haperoa käytössä, saattaa joutua parsimaan heti, ainakin kun on noin ohuesta langasta tehty.