sunnuntaina, kesäkuuta 10, 2007

Kfb

Kesä tuli ja samalla helteet taas loppuivat. Aika aloittaa neuletakin tekoa. Valitsin helpon tien ja päätin aloittaa Cavern Cardin. Vaikuttaa oikein mukavalta ohjeelta. Oma mokani taas alussa. Kun ohjetta ei lue kunnolla niin varmasti joutuu purkamaan. Olen menossa vasta parilla ensimmäisellä kerroksella, mutta yhtä asiaa en tajua. Mitä tarkoittaa kfb? En vain muista mitä se voisi tarkoittaa, lisäyksestä on kuitenkin kyse siinä silmukkamerkkien kohdalla. Knit jotain back? Auttakaa jos tiedätte. En löytänyt sanastoistakaan.

EDIT: Löyty jo ratkasu. Avain kaikkeen on Google! Eli kyse onkin silmukan neulomisesta edestä ja takaa, kaksi kertaa sama silmukka. Tyyli jota en ole koskaan aiemmin käyttänyt.

Tänään käväisin poikaystävän pikkusiskon rippijuhlissa. Päällä oli sama hame kuin kaverin valmistujaisissakin. Ihailua se sai. Aamulla vain oli ongelmia, kun en tahtonut löytää kaapista säädyllistä yläosaa. Eli ompelua taas olisi. Kaapissa odottaa myös muutama kangaspala, trikoota, pellavaa ja jotain juhlavaa polyesterikangasta. Aikaa vain ei tahdo olla. Aamulla kaipasin myös ruskeasävytteistä juhlavaa huivia. Eipäs sellaistakaan ollut, joten ilman piti olla. Seuraavana tekolistalle. Pitäisi jossain vaiheessa tehdä myös valkoinen ja musta ohut huivi.

Tällä viikolla ilmestyi uusi Burda. Monta hyvää kaavaa ja toteutettavaa mallia. Lehdessä oli myös neulemalleja! Toisin oli suomalainen SK, ei niin mitään taaskaan. Mökkituliaisia ja huonoja, ei-istuvia kaavamalleja. Ainostastaan mattoliite kiinnosti.

4 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

Meinaan kans uskaltaa alottaa Cavernin tekoa...saa nähdä miten käy.. :) Mistä langasta teet?

Hansu kirjoitti...

Mulla oli neljä kerää mustaa Marks & Kattensin Camomillea (100& merseroitua puuvillaa). Ne neulon eka ja sitten mitä jää neulomatta niin vaihan langan Novitan Tennesseen. Se on hiukan paksumpaa, mutta tuskin eroa huomaa. Kokeilein jo mallitilkkuun.

Monethan on neulonut tätä Seiskaveikasta tai jostain muusta villalangastakin. Kyllä varmasti löydät sopivan langan.

Mua hiukan pelottaa tuo koko. Oikeesti ohjeen mukaan neulottuna siitä tulis mulla jättikokonen säkki, aivan vissinä. Neulon sitten pienemmillä puikoilla ja ohuemmalla langalla (kai?). Loputla en tiedä käykö niin, että siitä tuleekin liina pieni. Kassotaan miten käy!

Satu H kirjoitti...

seiskaveikasta oon aatellu tekeväni...

Hansu kirjoitti...

Se varmaan passaa siihen ihan soppelisti.