tiistaina, kesäkuuta 19, 2007

Pellavahame


Pellavakangas pääsi tänään tiensä päähän hameeksi, niin kuin oli tarkoituskin. Pesin kankaan ennen leikkaamista, kutistui melkein kolmasosan. Kangas riitti juuri ja juuri tähän hameeseen. Vyötärökaitaleita jouduin pienentämään ja jättämään saumanvarat pois. Kangas ei riittänyt enää.


Kaavahan on sama kuin tässä hameessa. Muutoksia olen tehnyt aika paljon. Muotolaskoksia pienensin puolella. Sivusaumoista otin myös aika paljon pois sekä lyhensin hametta. Kangas on myös aivan erilaatuista, 100 % pellavaa. Oulun Eurokankaan palalaarista. Mitäs mä ostasin metritavarana?


Ärsyttää vaan kun en saa oikein ikinä vetoketjua tarpeeksi siististi ommeltua. Ompelen sen vetoketjupaininjalalla, mutta toisen puolen toisesta suunnasta. Pitäs varmaan ommella molemmat ylhäältä päin, jotta ne olis kohdakkain...


Muotolaskokset tikkasin noin kymmenen sentin matkalta. Aluksi tikkasin ne vain muutaman sentin pituisiksi, mutta lopputulos ei miellyttänyt silmää.


Posti (siis Itella) toi tänään laatikkoon uuden Modan ja Adlibrikselta tilatun Vogu Stitchionary kakkosen. Moda oli taas täysi pettymys. Selasin lehteä läpi ja etsin vain kaavoja sekä ompeluohjeita, eikä niitä ollut koko lehdessä! Onneksi peruin Modan tilauksen pari kuukautta sitten... Ei tässäkään suomalaisessa ole mitään.

Tuo palmikkoluomus oli puolestaan täysin hintansa arvoinen. Toinen toistaan ihanampia palmikkokuvioita. Sormet syyhyää päästä tekemään niitä :)Lehtikuvioinen paita?


Tai palmikkopaita?

6 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Upea hame!
Miulla on tuo Stitchionary kakkonen myös hankintalistalla.

Höh, ihme homma sen siun kortin kanssa. Ei siellä Book Depositorylla tosiaan ole muuta kuin ihan se Visa Electron vaihtoehto, ei missään lue mitään muuta kuin tuo :/

Hansu kirjoitti...

En tiedä mikä se Verified by Visa-palvelu ees on. Pankista vaan siitä kerrottiin. Pitää tässä taas joku kerta yrittää sieltä tilata, mutta nyt ei oo rahaa....

Kiitos, hame on jo päällä :)

hanna-h kirjoitti...

Tuo palmikko VK on kyllä ihan ykkönen. Moda taas tosiaan melko yhtä tyhjän kanssa.. Miellän sen yleensä jotenkin tekstiileihin keskittyväksi ja ykskaks siinä on mm. sydämenmuotoisten massapalleroiden muotoilua ja maalausta. Olen hämmentynyt o_O

Hansu kirjoitti...

Hanna-H, Monet käsityölehdet lähtee tuolle askartelulinjalle, ainakin eri sesonkikausina, kuten joulu, kesä, äitienpäivä ja pääsiäinen. Eivät ilmeisesti keksi mitään oikeeta tekemistä. Ärsyttää kesälehdet, Sk:kin oli pullollaan mökkituliaisia!

Satu U kirjoitti...

Kiva hame! Joo, tuo Moda oli mullekin pettymys...taitavat olla kesällä vaatimattomammalla porukalla suunnittelemassa, niin tulee aika mitäänsanomaton lopputulos?

Hansu kirjoitti...

Kiitos Satu, U!
Jos siellä on vaan kesätyöntekijöitä...