torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Toppitehtailua


Ompeluinnostusta on taas näköpiirissä. Päätä vaivas asia: pitäis saada pari uutta toppia. Mieluusti sellasia aika tavallisia, melkein painijaselällisiä. Eikun penkomaan kaavalehtiä ja sieltähän löytyi! Nimittäin Burdasta 5/07 oikein yksinkertasen topin kaavat. Eikä tarvinnu vaivautua lukemaan niitä ruotsinkielisiä ohjeitakaan.Tämän harmaan topin tekaisin eilen illalla. Asettelin kaavat niin, että sekä eteen, että taakse tuli samanlainen kuvio. Kankaassa oli itsessään tuollaisia kuviota siellä täällä. Pääntielle laitoin piristykseksi ja efektiksi mustasta trikoosta kaitaleet.

Joskus muinoin pidin pääntiekaitaleen ompelemista erittäin vaikeana prosessina. Tuskailin ja tuskailin sen kaitaleen kanssa. Yläasteella sen laittaminen ja ompeleminen opetettiin jotenkin vaikeamman kaavan mukaan. Niin, että se piti ommella takapuolelta, jolloin etupuoli saattoi olla mitä sattuun. Sauma ei todellakaan ollut kohdallaan. Nykyisin ompelen sen aina saman kaavan mukaan. Kaitaleen oikea puoli vasten kankaan nurjaa puolta saumurilla. Sitten käännän sen oikealla puolelle ja tikkaan kaksoisneulalla ja hyvä on aina tullut!Kallotopin tein aikasemmin samasta kankaasta tehdyn paidan jämistä. Tämä syntyi aamupäivästä. Aika tiukka tuli kallotopista. Harmaa kangas joustaa enemmän. No, annetaan eräälle pikkuisen kapeammalle ystävälle jos ei itsellä tahdo tulla käytettyä.


Niin ja se Cavern Cardikin edistyy pikkuhiljaa. Nyt ollaan vaiheessa, jolloin erotetaan etu- ja takapuolet sekä hihat. Ihan soppeli pitäis tulla. Pikkusen tiukka, mutta se ei haittaa. Löysiä neuleita löytyy kaapista jo ennestään. Kuvassa hiukseni ovat muuten märät, eivät rasvaiset.

13 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Tosi hyvännäköisiä toppeja!

Jonna kirjoitti...

Todella upeita toppeja, varsinkin tuo ihan ylin on ihana!!
Harmittaa ku mie olen niin tumpelo koneen kanssa.

Hansu kirjoitti...

Kiitos Johanna ja Jonna!
Saumuri helpottaa ompelua, vaikka kyllä olen ommellut pääntiekaitaleita ihan ompelukoneellakin. Se vaatii vain enemmän aikaa ja sinniä. Siitä tahtoo tulla vähän löperö ompelukoneella.

Jonna kirjoitti...

Ai siulla ei ole electron siellä Book Depositorylla toiminut :/ Miulla on Sampon kortti ja se menee välillä läpi vaikkei olisi edes electronia maksuvaihtoehdoissa.

Öh.. on miulla saumurikin, mutten sen kans tuu toimeen senkään vertaa kuin tavallisen ompelukoneen... Kai se vaan pitäisi istua alas ja alkaa opetella... Peruskoulussa oli aina niin hyvä, kun opettaja hoiteli koneet, ite vaan ommella surruutti ja huusi apua jos joku mätti :D

Satu H kirjoitti...

tosi siistejä toppeja!!! :) täälläkin cavern nyt puikoilla. :)

tinna kirjoitti...

Vau, ihania toppeja!!

Hansu kirjoitti...

Jonna, Juu mulla on Osuuspankin Visa electron. Ei oo hyväksynyt jostain syystä sitä, en tiiä miksi. Pitää tässä joskus kirjautua vaikka uudelleen ja koklata.

Saumurissa kannattaa säädöt laittaa kohdalleen. Onko sulla minkä merkkinen saumuri? Kaks- vai yksneulanen? Se saattaa tarvita välillä huoltoakin. Neulat voi olla tylsät ja terä eilisessä talvessa. Kun säädöt on kohdallaan suruuttelee monet saumat.

Satu H, Kävinkin kurkkaamassa sun Cavernin alotusta.

Tinna, Kiitos. Taidan kuitenkin luovuttaa kallotopin jollekin pienemmälle. Siitä tuli aika tiukka. Pitänee vielä pitää päällä ja sit jos pesussakin kitsahtaa niin antaa jollekin. Ottajia luulis olevan.

Satu H kirjoitti...

kyllä niitä joskus pannaan neuleeseenkin niitä silmukkamerkkejä. siks mullaki on niitä kahenlaisia. ne koukulliset on sellaseen tarkotukseen. esim merkkaamaan kulmia vaikka kun tekee kassia.

Jonna kirjoitti...

Huskylock on tuo miun saumuri ja kaksi neulainen. Se on ostettu jo jotakin kuutisen vuotta sitten eikä tosiaan ole paljoa tullut käytettyä :/

Tuosta kortista vielä että jos et saa sitä toimimaan niin kannattaa ehkä ottaa yhteyttä pankkiin ja kysäistä missä vika. Joskus jostakin luin, että joissain korteissa joutuisi "aktivoimaan" jotakin (en muista että mitä) jotta saa kortin toimimaan ulkomaalaisissa nettikaupoissa.

Hansu kirjoitti...

Satu H, No sithän mä oon käyttänyt niitä ehkä oikein. Harvoin niitä tulee käytettyä. Cavernissakin sen kohdan näkee parin kerroksen jälkeen, missä lisätään.

Jonna, Pitänee ottaa yhteyttä pankkiin ja kysäsistä. Onneksi sekin onnistuu verkossa. hehe, ei tarvii sinne asti vaivautua. Kuhan laittaa verkkopankissa pankkiin viestiä. Voiko elämä helpommaksi mennä? Miten työt vielä onnistus verkossa, mun työt ei kyllä taho onnistua...

Huskylock tuntuu ihan hyvältä merkiltä. Mulla on Brother. Ei se auta, ku istua alas ohjekirjan kanssa ja säätää pistot ja langankireydet sun muut kohallaan. Eihän autollakaan voi ajaa, jos penkki on liian kaukana.

Satu H kirjoitti...

Onko muuten Nivalassa millanen käsityö/askartelu/kangaskauppavalikoima? Aattelin että jos siellä pyörähtäis joku kerta mökkireissulla tässä kesän aikana... Meillä on siis Sievissä mökki, Iskä kun on sieltä lähtöisin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Etsin tässä juuri topille kaavoja, ajattelin jos googlaamalla löytyisi. Löysinkin sinun blogisi ja hämmentävintä taisi olla se, että minulla taitaa olla tuota aivan samaa harmaata kangasta, jossa on mustaa kuviota o_O. Näin ainakin epäilisin. Toppi näyttää hyvältä ja ehkä etsinkin kyseisen Burdan käsiini...

Hansu kirjoitti...

Anonyymi, Samaa kangasta on myyty varmaan monessa eri paikassa :) Harmaasta en muuten hirveesti tykkää, mutta tuo kuvio kruunaa kankaan!

Burdassa on hyviä kaavoja ja malleja. Ihan eri luokkaa kuin Moda ja Sk. Kirjastosta tuntuisi ainakin löytyvän. Ainakin suuremmissa kirjastoissa on Burdat lainattavissa. Pienempiin kirjastoihin ei edes tilata Burdaa. Nimimerkilä pieneltä paikkakunnalta isolle muuttanut ja kirjastot tsekannut.