perjantaina, kesäkuuta 01, 2007

Valmis valmistujaismekko

Viime viikolla jo lupailin kuvia valmiista mekosta. Maanantaina kursin kokoon viimeisiä saumoja ja tänään mekko oli juhlassa. Melkoinen urakka kaikkine sovittamisineen. Vetoketjua en tahtonut saada millään asettumaa niin, että ei olisi tullut kupruja. Mitä luultavemmin tämä johtui siitä, että kavensin takasaumaa. Kapoiselle kaverilleni 34- kokoinen mekko oli liian iso. Mallissa oli kaikenlisäksi runsaasti muotolaskoksia.

Loppujen lopuksi sain ommeltua mekon ihan siististi. Ongelmia tuottivat vetoketju, sekä pääntien ompelu. Saumat olivat jo hieman rispaantuneet, mutta ihan siisti siitäkin saumasta onneksi tuli. Pääntiehen on ommeltu lisäksi koristeeksi vihreää paljettinauhaa. (Sen löysin Oulun Nappikikasta!)

Päällikangas on hyvin ohutta verkkomaista vaalean vihreää kangasta, alla tummemepaa vihreää vuorisilkkiä. Kaavat olivat tosiaan Burdassa 3/07, morsiusmekon kaavoilla hieman muunellen tehtynä. Kaveriksi ompelin huivin, tuollaisesta ruusukuvioisesta organzasta. Rullapäärme oli melko uusi tuttavuus, ehkä joskus yläasteella kässän tunnilla olen ommellut rullapäärmettä. Kaikkea sitä saa saumurillakin tehtyä, jos vaan jaksaa vaihdella lankoja ja neuloja ja säätää asetuksia. Tahdon olla liian laiska siihen ja tyydyn vain neljälankaiseen yliluotteluompeleeseen.
Vielä kuva omista juhlavaatteista, sekä kaverin mekosta. Jee, nyt on sekin projekti ohi. Sanoin jo kaverille, että voi olla, että näillä taidoilla en hänelle morsiuspukua tule ompelemaan...

2 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

hienot on releet. :)

Hansu kirjoitti...

Kiitos Satu,H! Loppujen lopuksi olen itsekin niihin tyytyväinen... :)