perjantaina, heinäkuuta 13, 2007

Kimaltava halterneck-toppi


Ompeluinnostuksen, uuden Burdan kaavojen sekä Savonlinnan Eurokankaasta ostetun kankaan myötä syntyi eilen uusi toppi. Tällä kertaa topista tuli muuta kuin ihan arkinen versio.

Kangas on malliin sopivaa, erittäin joustavaa ja laadukasta. Kimalleraidat tekevät siitä juhlallisemman ja varmaan harvemmin käytettävän. Aluksi luin Burdan iki-ihania ruotsinkielisiä tekstejä. Loppua kohti sovelsin oman ajattelun mukaan. Alkuperäisessä ohjeessa topin yläosa ja alaosa olivat eri kangasta. Itselläni ei tällä kertaa ollut tähän kankaaseen sopivaa yksiväristä kangasta, joten päätin tehdä koko topin samasta kankaasta. Raita ei kuitenkaan tee toppia liian levottomaksi, vaikka se onkin koko topin mittainen.

Selkäpuolta katsoessa huomaa, ettei toppi ole ihan tavallinen halterneck-toppi vaan siinä on pieni yksityiskohta. Takakappale on lyhempi kuin etukappale. Etukappaleen sivusaumasta lähtee kaksi solmiamiskappaletta, joillatopin voi kiristää sopivaksi.

Takakappaleessa on myös kaksi muotolaskosta, jotka ovat lähes helmaan asti. Tässä topissa kuten muissakin samanmoisissa on vain sama vitsaus, alaosa tippuu ja roikkuu ja rinsikoiden selkäosa paistaa. No, sama ongelma on tosiaan kaikissa tällaisissa topeissa.

Jaa, kuvasta voi huomata, että sinne on jäänyt pari langanpätkääkin. Ai jai! Pitänee siistiä tuo heti lopulliseen bilekuntoon. Kuvat ovat taas itse ottamia, ei ole nimittäin hovikuvaajaa.


Niin ja ompelinhan mä eilen jotain oikeesti hyödyllistäkin. Astiapyyhkeitä!

7 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Kiva toppi. Tutussa kangaskaupassa olet käynyt. Teidetaan olla samalta suunnalta.

Hansu kirjoitti...

Kirsi, Kiitos. En mä Savonlinnasta ole, olin siellä vain pienellä visiitillä toukokuussa, pääsykokeissa nimittäin. Täällä pohjanmaalla asustelen ainakin vielä.

Vilma kirjoitti...

Oo mikä toppi, tosi hieno! Monissa halterneck-topeissa käytetään huomaamatonta kuminauhakiristystä selkäosan yläreunassa, oiskohan siitä apua tässäkin?

Ninni kirjoitti...

Oi tuo toppi on nätti! :)

Ekaa kertaa blogissasi, ja ihastuin, joten ei jää viimeiseksikään kerraksi. :)

Hansu kirjoitti...

Vilma, Kiitos! Niinpä taitaa mullakin joissakin kaupan topeissa olla sellasta kirkasta kuminauhaa. Ois pitänyt olla kaukaa viisas ja ostaa sekä asentaa tohon sellasta. Kyllä sen saa vieläkin tuohon survottua jos haluaa.

Ninni, Kiva kun vierailit. Välillä tosiaan vierailee sattumalta uusissa ja hienoissa blogeissa. Tervetuloa vain uudelleenkin!

Satu H kirjoitti...

hieno on toppi! :) ps. muttimarkkinoille lauantaina! :)

Hansu kirjoitti...

Satu, Kiitos. En tieda muttimarkkinoista, mita lie keksitaan. Ei oo kuiteskaan toita lauantaina. Kassellaan!