lauantaina, tammikuuta 12, 2008

Hameviikonloppu


Viime viikolla jäi hame kesken kun piti lähteä takaisin Kuopioon. Nyt kotona ollessa tein hameen valmiiksi. Kiva siitä tulikin!

Olen jo kauan haaveillut villakangastyyppisestä hameesta. Joulun aikaan kangas ikään kuin käveli vastaan ja tiesin, että tuosta tulee SE hame.


Ihan putki ei hame saa olla. Muutoin on huono kävellä tai jopa juosta! Malli löytyi Modasta 1/06. Hame koostuu siis kahdeksasta samanlaisesta palasesta, jotka levenevät helmaa kohti. Toisella sivulla on vetoketju sekä nappi helpotamassa pukemista.

Uudet saapikkaat pääsivät myös kuvaan. Alennusmyynnistä :) Jalan koko on tosiaan 39 niin näyttää vähän kanootilta tai kumisaappaalta. Mä en vaan pysty käveleen kaupungissa korkkareilla koko päivää, enkä omistakaan hyviä korkokenkiä talvikeleille.
En huolinut aivan perusnappia, vaan jotain siinäkin täytyi olla. Hameen vuorikankaana käytin mustaa puuvillakangasta. Molemmat kankaat ovat hiukan raskaita ja jämäkkiä, mikä aiheutti montaa saumaa ommellessa kirosanoja. Varsinkin vyötärökaitaleella oli niin monta kerrosta päälekkäin ettei kone tahtonut mennä eteenpäin. Saldona yksi katkennut neula, mutta ei yhtään purkamista. Hame lämmittää varmasti pikkupakkasellakin.

8 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Tyylikäs! ja tosi jännä miten erilaisen saa samalla kaavalla mutta eri kankaasta - mulla on kaksi kesähametta (verhokankaista) tolla samalla kaavalla. Vieläköhän ne kaavat ois jossain hyvässä tallessa....

Hansu kirjoitti...

Villasukka, Olen itse käyttänyt myös samoja kaavoja eri hameiden tekoon. Joskus olen jotain muokannutkin. Miksi heittää pois toimivaa kaavaa?

Satu H kirjoitti...

kassos kohta blogiini, you make my day! :)

Hansu kirjoitti...

Satu, Kävin just blogissasi! Tiedän mistä puhut! :D

Tytti kirjoitti...

Tosi upea hame! Ja saapikkaat sopivat tyyliin täydellisesti.

Hansu kirjoitti...

Tytti, Kiitos. Mukana hame on nyt kulkenut eivätkä saappaatkaan hiertäneet mistään :)

Mewril kirjoitti...

Kiva hame, tykkään :)

Hasbu kirjoitti...

Tosi kaunis hame!