sunnuntaina, huhtikuuta 13, 2008

Lotus Blossom


Blossom odotteli päättelyä aivan liian monta viikkoa. Höyryttäkään en sitä ole vielä kerennyt, koska silitysrauta on vielä kaupassa. Remontin jälkeen ostan oman silitysraudan. Kämpässäni on siis tosiaan menossa nyt vessa- ja suihkuremontti. Tavaroita on siellä täällä, parvekkeella jopa vessanpönttö! Lupasivat kuukaudessa hoitaa remontin, mutta epäilen. Ramppaan alakerrassa vessassa ja suihkussa.

En ole koskaan pitänyt neuletopeista, mutta tein jälleen kerran poikkeuksen ja ajattelin, että jospa nyt olisi hyvä neuletoppi, jota voisi jopa pitää. Joskus yläasteaikoina neuloin Tennesseestä eri värejä käyttäen raitatopin. Muistaakseni jonkin Novitan ohjeella. Tuli aivan liian iso, annoin topin kaappien kätköistä muutamia vuosia sitten siskolleni, joka on minua pari koko isompi. Hän piti sitä pari kertaa ja taas se on käyttämättömänä.

Lotusta aloittaessa luin muiden kommentteja Bambulangan neulomisesta ja sen venymisestä. Viisaana pienensin pienintä Lotuksen kokoa vielä 30 silmukalla ja vola se oli hyvä idea! Muutoin tästä olisi tullut lörppö sekä liian iso. Nyt se on just passeli, ehkä helmaa olisi saanut tehdä muutaman mallikerran enemmän. Tällä kertaa tein nimittäin täysin ohjeen mukaan! Kaula-aukkoakin olisin halunnut väljemmäksi. Jospa se höyrys tekee sitten ihmeitä. Toppi menee kuitenkin ensimmäisen episodin jälkeen päälle! Hihat ovat ihan ok. Toki aika pienet, mutta pakkohan tänne on alle toppi laittaa. Ei siis mikään hellepaita.

Bambu tosiaan venyy. Lankaa jäi vielä vaikka kuinka paljon yli tästä paidasta. Käytän ehkä loput huiviin ja tummanruskeista Bambuista neulon Kristelin Kesäheinän (pienimmällä koolla?). Jemmasin niitä alunperin neuletakkia varten, mutta en halua lörpsöttävää neuletakkia. Ostinkin Tennesseetä erääseen ihanaan takkiin. Riittääkö kymmenen kerää tähän?
Lotus Blossom
Ohje: The best of Interweave Knits-kirjasta. Ohje on julkaistu myös ilmaisena ohjeena joskus vuosi sitten Knitting Dailyssa.
Lanka: Novita Bambu, menekki noin 4 kerää eli 200 grammaa. 68% bambua, 32% puuvillaa, 50 grammaa ~ 135 metriä.
Puikot: 3,5 milliset ja osittain 3 milliset pyöröt.
Fiilis: No jaa, katsotaan tuleeko tätä pidettyä. Ihan kiva.

Pahoittelut huonoista kuvista, en vaan saanut parempia yksinäni. Teleputkella ei paljon lähiksiä oteta. Tokassa kuvassa näytän erehdyttävästi rekkamieheltä...

4 kommenttia:

Andra kirjoitti...

Kiva toppi :)
itsellekin neuletopit on vähän vieraita vaatteita, pitääkin vissiin kesäksi joku neuloa, jos muilta lukuisilta projekteilta ehtii..

Hansu kirjoitti...

Andra, Kiitos :)
Haaveilin jo viime kesänä siitä Summer Tunicista, mutta ei ne putkitopit mun päällä pysy....

Tytti kirjoitti...

Kaunis Blossom! Ja missä on rekkamies? En huomannut sellaista :) Mullekin neuletopit ovat täysin uusi juttu, saa nähdä josko ensi kesäksi saisin sellaisen tehtyä.

Hansu kirjoitti...

Tytti, No kun tuo alimmainen kuva on niin huono, jotenkin rekkamiesfiilis. Kädet näkyy niin selvästi. Vähän kyllä vääristynyt kuva ;)