tiistaina, toukokuuta 20, 2008

Kasvivärjäystä


Värjäilin kasviväreilläkin tässä viikko sitten. Eilen kokeilimme vielä kahvia, siitä tuotos ihan tuossa etualalla. Kahvin takana on koivun lehdistä värjättyä lankaa. Taaimpana on teellä ja kävyillä aikaan saatuja värejä. Hyvin maanläheisiä siis kaikki. Tee on hiukan vaaleampaa kuin käpyjen litku. Emme saaneet käyttää alunaa laisinkaan niin ihan naturelvärejä tällä kertaa. Koululla on menossa remontti niin värjäyksen tilatkin on väliaikaisissa tiloissa. Alunasta tulee pieni katku ja kun ei ole vetokaappia... Toki se puretusaineena olisi lisännyt värin tarttuvuutta ja ehkä vahvistanut sitä vähän.

Itse pidän eniten tuosta vaalean vihreän sävystä, joka tuli koivun lehdistä. Toki ruskean sävytkin ovat nättejä :) Ehkä nämä jatkavat elinkulkuaan kirjoneuleeseen. Kaikki kerät on Novitan Floricaa, johon olen täysin ihastunut!

Lankojen alla on painokangas, jonka painoin pari viikkoa sitten. Se menee muiden kankaiden mukana huomenna arvosteltavaksi. Hui, kesäloma häämöttää! Kankaan pohjaa yritin värjätä vihreäksi, mutta vihreä väri ei tällä kertaa onnistunut. Tuli vaalean keltaista.Sandran ohjeella tehty paita on valmis! Pienoinen tai oikeastaan suuri pettymys oli eilen kun sitä kokeilein. Kainalot ovat aivan liian kapeat ja hihat liiän pitkät. Muuta huomiota herättävän suurta ongelmaa en paidasta löytänyt. Puran nuo hihat kainalosaumasta, puran neuletta sopivan mittaiseksi ja ompelen uudestaan. Mitä ajattelinkaan, kun ohjeessa mainittiin olkasaumaksi jäävän 19 silmukkaa! Kelle sellainen hiha mahtuu ilman kiristämistä hauiksista yms. olkapäistä? Taitaa olla ohjeessa jokin vika. Tein tämän kuitenkin kaksinkertaisella langalla, voi olla, että se tiheys siinä vaikuttaa... No, uusia kuvia ja ihan neule päällä kunhan saan modattua tätä.


Seuraavan työn ongelma vaivaa. Alottasko huivin, sukat vai uuden paidan... Hmm, ehkä huivin tähän väliin.

4 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

en jaksanu mitata, mutta onneks on netti. :D ikean sivut kertoo fira-boksien kooksi seuravaa:

Kasatun tuotteen koko
Leveys: 36 cm
Syvyys: 26 cm
Korkeus: 25 cm

niitähän on neljää erilaista.
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/IkeamsSearch?storeId=15&langId=-13&catalogId=11001&searchType=product&pageNumber=-1&orderBy=score&category=%23%7EProducts&query=FIRA

muoriska kirjoitti...

Muuten, alunan voi korvata luontaisesti..
Riidenliekossa on alunaa luontaisesti. Googletappa.

Hansu kirjoitti...

Satu, Ai ne olikni niin pieniä, mutta kätsän näköisiä!

Muoriska, Kiitos. Eipä tuommoisia koulussa puhuttu. Pitää mennä metsään poimimaan riidenliekoa :)

Hansu Napapiiriltä kirjoitti...

Heippa! Kiitos kun kävit jättämässä jäljen, se aina lämmittää :D