sunnuntaina, toukokuuta 25, 2008

Pellavaa ja puuvillaa huonoissa kuvissa


Kurssin päätyö, kudonnalla toteutettu vaate tai asuste on valmis. Ei tullut ihan sellaista unelmaa kuin ajattelin, mutta kai tuollekin jotain käyttöä joskus keksii. Yli puolet luokasta teki huiveja, mua ei napannut se yhtään. Saan neuloa niitä ihan tarpeeksi ja kun materiaalit oli valittavissa puuvillasta ja pellavasta. Piti tehdä kevyttä ja ilmavaa sekä lennokasta, yksinkertaista. Ei suurta ompelua.

Halusin hameen, jossa on alareunassa koiranputkia. Ehkä niistä olisi pitänyt tehdä kevyempiä ja pienempiä ja kun mä en osaa piirtää! Tuskaa tuottaa tuo paperille suunnitteleminen. Jos hame olisi musta niin ehkä sitä sitten voisi pitää, ei valkoisena. Ehdottomasti ei. Mitä ajattelinkaan suunnitteluvaiheessa. Ajattelin siis sitä, että teen kevyen valkoisen kesähameen. Ei ihan sellaista tullut, mutta....


Loimena siis valkoista ja harmaata Aivinaa. Kuteen merseroitua puuvilla-viskoosia. Koiranputket on loimimaalattu yhtä lukuunottamatta. Yksi on maalattu valmiiseen kankaaseen. Sidos on nelivartinen loimipomsi. Kivan kiiltävä ja ohut tämä on.


Ohuuden takia tein alushameen puuvillasta kera pitsien. Päällyshameen rypytyksen pettivät ja se lörähti äskön liian suureksi. Ou nou. No, työ on valmis. Ei ollut kriteerejä siitä, että sen täytyisi olla itselle sopiva. Pidän enemmän tuosta puuvillaalushameesta.

Materiaalihuomioita

Aloitin Swallowtalin vähäna aikaa sitten värjäämälläni Wetterhoffin Sivilla silkkivillalla. Aiemmin ostamani Sivilla on ollut miellyttävän pehmeää ja paksua. Niin oli tämä raakalankakin, mutta värjäyskattilassa se meni ohuemmaksi ja ikään kuin silkki olisi hävinnyt, lanka tuntuu villalta. En taida ostaa toista kertaa raakalankaa...

2 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

heheh, menipä kauan ennenku kukaan kommentoi mun housuja. :D itseasiassa ne ei oo ees pinkit vaan enempi sellaset persikan vaaleen oranssit. olohousut tai pyjamahousut, miten nyt vaan. ihan sisätiloissa pidettävät kuitenkin. meinasin niitä kyllä itekin kommentoida etteivät sovi yhtään kokonaisuuteen muttakun ovat niin mukavat muuten. :)

Hansu kirjoitti...

Satu, Mä huomaan kaikki kivat pikkuasiat :) Ai ne on kotihousut, no sitte! :)