sunnuntaina, toukokuuta 11, 2008

Satiinipusero


Tähän olen tyytyväinen kaikin puolin, paitsi tuo pääntie. Auts, en tiedä miten tuo oli suunniteltu. Iso pääntiekaistale ommeltiin ohjeiden mukaan pääntielle. Ohjeessa pääntiehen ei tullut tikkausta, tämä kaistale vain käännettiin nurjalle puolelle ja se pysyi siellä. Ei mulla pysy. On niin lerppua tuo kangas. Ehkä se olisi vaatinut tukikankaan tai jotain. Ompelin pääntiekaistaleen kuitenkin hihan pyöriöön kiinni. Sieltä se ainakin pysyy.Tää istuu hyvin päällä. Kangas on ihanaa, vaikka onkin tekokuitua. Erikoiset paidat ovat kivoja ja en voi olla ylistämättä Burdan kaavoja! Tappelin eilisen päivän Modan kaavojen kanssa. Joka ikisellä kerralla, kun piirrän Modasta jonkin hameen tai mekon kaavaa tulee ongelmia. Huomaan jossakin vaiheessa, että ahaas nää hameen kappaleet pitikin piirtää peilikuvana ja tuplana, jossakin sivussa lukee nätisti, että TAITE. Voi kiva, tuosta en sitten tykkää yhtään!

Tahtoo kesäksi kesämekon ja juhlamekon. Pulma: kaupasta ei löydy -> ratkaisu teenpäs itse. Uusi pulma: Ei ole kaavoja -> uusi ratkaisu säädetään paria kaavaa yhdessä yksi päivä, jospa siitä tulis täydellinen kaava.

Aiemminkin marmatin aiheesta, että en löydä kivaa halterneck-mallista mekkokaavaa. Ei sitten millään. Aiemmassa Modassa oli kivan näköinen mekko, sellainen kellohelmainen. Mutta, mutta se yläosa ei mätsää mun kroppaan ja omaan mieltymykseen laisinkaan. Säädin eilisen kaavojen kanssa. Seuraavana suunnistan ostamaan puuvillaa ekaan mekkoon ja toiseen joko silkkiä tai jotain muuta tosi juhlavaa kangasta :)

Jos palaan tähän satiinipaitaan niin hienoin yksityiskohta, joka myös ratkaisi sen, että tein tämän paidan oli rintojen alla oleva rusetti. Topissa on vasemmassa reunassa vetoketju, sillä vaikka se onkin joustosatiinia niin niukka linja estää sen riisumista pääntien kautta. Kyllä tämän kelpaa laittaa kaverin juhliin.

Ompelun aikana paitaan tuhraantui jo jotain mustaa, ehkä ompelukoneöljyä. Onneksi Marseillesaippua auttoi. Paita täytyy silittää miedolla lämmöllä vielä ennen juhlia, sillä poikaystävä näki rintojen laskoksissa nännit! Siis läpi ei mitään näy, mutta nuo ompeleet kai jotenkin on niin jyrkät.

Ohje löytyy tosiaan Burda 3/08- numerosta.

18 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

ihana! kiva yksityiskohta tuo rusettijutska! :)

Jatta kirjoitti...

Tosi kaunis! Mulla palais käpy tuollaisen ompelun kanssa välittömästi, rispekt!

Marsvin kirjoitti...

Tosi hieno!

milliini kirjoitti...

tosi kiva! mä löysin hyvän halterneck-mekon kaavat Joka tyypin kaavakirjasta, ja kun siinä on selitetty vielä ne kaavamuutokset niin kädestä pitäen että minäkin jopa tajuan.
muutenkin käytän tuota kirjaa tosi paljon, ton viimesimmänkin mekon ompelussa.

Hansu kirjoitti...

Satu H, Se on SE juttu tässä paidassa :)

Jatta, Kiitos. Kangas ei onneksi ollut lirua, sitä oli helppo työstää, vetoketjut vaan pelottaa aina tällasissa juhlatamineissa.

Marsvin, Kiitos :)

Milliini, Olen lainannut useasti Joka tyypin kaavakirjan, itselle sitä en ole vielä ostanut. Jotenkin se ei ollut oman tyylinen... Kaavoja mulla on paljon, samaten lehtiä. Menee vaan aikaa kun selaa kaikki läpi... Olen löytänyt toki muutamia halterneck-mallisia mekkoja kaavoilla, mutta ne on kaavoitettu trikoolle ei juhlakäyttöön. Tämä mekko on tulossa silkistä.

upa kirjoitti...

Upea pusero!

Hansu kirjoitti...

Upa, Kiitos. Olen itsekin ylpeä!

Tiinatuuli kirjoitti...

Hieno on paita kyllä :)

Aurinkoista kevättä ja kesän odotusta, kyllä se loma pian alkaa :D

Jennuska kirjoitti...

Toi on kyllä ihana. Vitsi sentään.. Mutta ei näille figuureille ;) Näyttäisin yhtä ahdistuneelta siinä ku possuparka joulukinkkukääreessä :D
Mutta jotain modattuna versiona vois mennä tämmöselle "ei niin hoikalle ja rintavallekin" :D

Hansu kirjoitti...

Tiinatuuli, Kiitos. Kyllä se loma sieltä kohta koittaa.

Jennuska, Mulla taas tuntuu, että mikään paita ei näytä miltään kun ei oo tuota rintapuolta oikeestaan yhtään... Ei oo ainakaan tiellä tai pianolastina ;)

Maiju kirjoitti...

Ihana blogi sulla! Ihanaa että pääsin tutustumaan tähän. Todella kauniita kuvia, ja viimeisimmän postauksen ompelus on upea (ja kuvat, ah, ihanat!)
Kangasmerkkini on tilattu, joo, euroteamilta.

Hansu kirjoitti...

Maiju, Kiitoksia! Taidan kesän aikana tilata noita lappuja itsellekin... Siis ei lammaskuosilla kuiteskaan, mut kuitenni.

Heli kirjoitti...

On ihana paita! Täytyy yrittää löytää tuo Burdan numero...

Elisa kirjoitti...

Moikka, kiitos kommentistasi blogiini. Piti ihan tännekin tulla sanomaan, että ei, en ole häipynyt blogilistalta, mutta kun se riivattu ei huomaa miun päivityksiä. En oikein tiedä, mitä ko. asialle pitäisi tehdä...

Hansu kirjoitti...

Heli, Ainakin osassa kirjastoista on saatavilla Burdaa. Jospa löydät numeron jostain!

Elisa, Mokoma blogilista! Toivottavasti blogilistaa parannetaan!

Jaana kirjoitti...

Hieno! Toi rusetti on ihan yliveto!

santra kirjoitti...

Täytyypä minunkin huudahtaa toisten mukana, että aivan ihana!! Kangas on tosi juhlava. :))

Hansu kirjoitti...

Jaana, Kiitos!

Santra, Totta kai kun se on satiinia :)