tiistaina, kesäkuuta 03, 2008

Ei niin onnistunut kietsu


Suhteeni kietaisupaitoihin on varsin negatiivinen. Aiemmin olen ommellut yhden kietaisupaidan, jota en sitäkään kauheasti ole käyttänyt. Parempi tuo edellinen kuitenkin on!

Tartuin taas kietaisupaidan kaavoihin 5/08- numeron Suuresta Käsityölehdestä. Näkyy tuo vanhemman kietsun kaavakin olevan SK:sta. Suuren Käsityölehden kaavat vaan, no... Ei ne oo sen kummosempia kuin Modassakaan.

Tämän kietsun kaavoja oli kolmelle kokoluokalle, tai ainakin kaavoittajan mielestä. Mitat oli lyöty pituuden perusteella, 160, 168 ja 180 senttiselle. Seuraavana on edessä ongelma, miksi helvatassa kokoa 34 ei ole kuin 160-senttiselle! Itte oon 170 cm ja kokoa 34. Sori vaan kaavoittajat. Mulla on normaalia pidemmät kädet ja aika pitkä selkä. Tein kuitenkin ainoalla 34-kaavalla ja pidensin hihoja sen minkä pystyin. Laitoin helmaan myös vähän pituutta.Mitäs oli tuloksena? Liian lyhyet hihat! Ei ihan 3/4-osaa hihat, mutta liian lyhyet pitkiksi. Kangas ei riittänyt harmi vain pidempiin hihoihin kun sitä oli mulla se 1,50 metriä. Tässä keväällä olen sen jostain Eurokankaan alesta ostanut. Se on ohkasta puuvillaa, mitä ajattelin aluksi hameeksi.

Toisessa huonossa kuvassa näkyy vähän etuosaa, lörppö mikä lörppö. En tiiä taas mitä tälle paidalle tekee.

Pari päivää olen viettänyt ahkerasta kaavapaperin ja kuitukankaan kanssa. Valoa näkyy tunnelin päässä juhlamekkoa valmistellessa.

2 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

No voi harmi! Munkin kietsuun tuli hintsusti lyhyet hihat mutta käyttökelpoiset. Etuosan kai kuuluukin olla lörppö, kiedoin etukappaleet kyllä tiukempaan kuin ohjeessa oli ennen helmakaitaleen ompelua. Oon jo testannut omaani, hyvin ilmastoitu oli!

Hansu kirjoitti...

Nasti, En tiedä vielä kietsun kohtaloa, ehkä puran ja kiristän lörpöttävää edustaa...