tiistaina, kesäkuuta 24, 2008

Sukkia ja juhlia


Mielessäni on kauan muhinut Rpm-sukat. En tiedä miksi, sillä eihän tuo mallikerta kovin ihmeellinen ole,vähän spiraalimaista rantua vain. Kaapissa muhi Clessidroista (joita olen käyttänyt vissiin nolla kertaa....) jäänyt Step-kerä. Tartuin ohjeeseen, mutta omituisuuksia ohje sisälsi vallan paljon.

Alkusilmukoita loin 54, ohjeen mukaan niiti piti jakaa joka puikolle 27. Ei mee mun kaaliin 54/4= 13,5 ja 54/3=18, että häh? No, en puuttunut ohjeeseen sen kummemmin vaan jaoin puikoille 14,13,13 ja 14 silmukkaa.

Myös kantapään neulominen oli selitetty jokseenkin hassussti, tai kun oli kaksi erilaista ohjetta. Sen vielä ymmärsin, mutta viimeinen pisara oli tuo kärkikavennus. Olisin halunnut tehdä sen Pointed Toen, mun tulosteissa teksti jakautui niin oudosti ettei pirukaan ottanut selvää miten sitä pitäis alottaa ja tehdä niin sovelsin hiukkasen taas kerran.

Edittiä: Hasbuhan sen kertoi, Rpm tehdään kahdella pyöröllä. Olen ohittanut osan tekstistä tuossa ohjeessa! Kaikki siis oikeasti täsmää.Oma juhlamekko raakasilkistä on valmis! Uskomatonta, löysin nimittäin paremman ohjeen ja kaavat vanhasta Burdasta. En uskalla näyttää mekkoa ennen kuin juhlien jälkeen. Ylemmässä kuvassa on mallisuikale mekosta, se on taas juuri mun väriäni :) Se piti olla mukana kun hain lankoja boleroon. Kirkossa on kuitenkin niin kylmä, että pitää sellainen vielä pikaisesti neuloa ja ommella lopuista silkeistä kirjekuorilaukku. Päädyin Napissa ja Nauhassa merinovillasilkki-lankaan, joka meinasi kyllä olla kukkarolle liian kallista, mutta ei hyllyissä ollut tämän vertaista lankaa. Onneksi sain sentään sen kymmenen prossan opiskelija-alennuksen. Joskus kyllä tuntuu, että niistä alennuksista ei ihan oikeesti oo mitään hyötyä.

Sinooperista ostin vielä kukkaron kahvoja, pari nappia ja Eurokankaasta tarttui mukaan halpa poistotrikoo.

Nämä puikot kotiutuivat Huuto.netin kautta mun luo. Laadusta en vielä tiedä, mutta näyttävät sentään paremmilta kuin Halpa-Hallin puikkovalikomat. Halpa-Hallin puikkoja en suosittele edes vihamiehelle. Todella huonolaatuisia.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

RPM tehdään ohjeen mukaan kahdella pyöröllä eli 54/2=27. Sukkapuikoille jako ei siis mene ihan tasan.

Onpas ihanan väristä huivilankaa!

Anonyymi kirjoitti...

hei
jos haluat saat minulta tuo dollari takin ohje.huomasin pujolivissa sun unelma neuleksi.laita e-mail osoitte.
thamara

Hansu kirjoitti...

Hasbu, Ai se oli pyöröillä. Ei jotenkin tunnu mun jutulta, pitäis vaan testata joku kerta tehdä sukkia pyöröllä. Unohdin sen, vaikka luinkin sillon kun tutustuin ohjeeseen.

Silkkivilla muuntautuu boleroksi.

Thamara,
Mulla ei oo tarkotuksella profiilissa mailiosotetta, mutta laita tähän osotteeseen jos viittit: hansua@gmail.com

Kiitti etukäteen!

Hansu kirjoitti...

Eikun on mulla sittenkin maili profiilissa, klikkaamalla sen sieltä saa esiin.

Maiju kirjoitti...

Kyllä Suomen suvessa saattaa boleroa tarvita muuallakin kuin kirkossa.. ;)

Mäkin tein talvella ärpeeämmät ja muistan sovellelleeni ohjetta hyvin samoin tavoin kuin teikäläinen. Kiva se malli silti on, vaikkakin aika aivoton!

Hansu kirjoitti...

Maiju, Totta. Juhlat ovat kylläkin sisällä, muttaa saattaahan sitä sisälläkin olla kylmä ja on sille bolerolle myöhemminkin käyttöä!

Ajattelinkin, että kaikki se höpinä sellasen yksinkertaisen mallin kermana. Rpm:ssä siis.

Satu H kirjoitti...

mulla on muutamat just noita samoja puikkoja, ihan hyviä ne minusta on.

Kaisa kirjoitti...

Varoitus noista puikoista - pyöröjen puikko-osaa ja kaapelia ei ole kiinnitetty toisiinsa. Menee ihan ok niin kauan kuin neulot paksua lankaa, mutta ohut joko tunkee puikon ja kaapelin väliin ja vähitellen irrottaa ne toisistaan, tai ohuilla puikoilla nirhaa kaapelin poikki. Tilasin noita itse aikanaan eBaystä, tykkään muuten (kaapeli ei mene kieroon) mutta tuo asia harmittaa.

Anonyymi kirjoitti...

laitoin s-postia.
thamara

Hansu kirjoitti...

Kaisa, Kiitos vinkistä, en siis neulo näillä ohuita huivilankoja tai tulee katastrofi!

Thamara, On huomattu, kiitti!