keskiviikkona, kesäkuuta 18, 2008

Swallowtail


Uutta huivia pukkaa ja vihiriää taas! On menossa sellainen vihreä kausi, kestänyt jo vuoden verran ja loppua ei vielä näy.

Kun Knitting Dailyssa oli Interweaven parhaat neuleet esillä kävin suin päin lataamassa ne sekä tulostinkin vielä. Eivät taida enää olla, kun oli sellainen rajattu aika vain sitä latausta. Nopeimmat syövät hitaat taas kerran. Mulla ei ole lehteä tai opusta, jossa Swallowtailin ohjetta olis niin kävin tosiaan melkein heti tämän kimppuun niistä viidestä parhaasta neuleesta.

Langan valitseminenkaan ei ollut vaikeaa. Jos ohjeen nähdessä ja sitä makustellessa tulee tietty lanka mieleen on valinta yleensä nappiin osunut, mutta jos lankaa joutuu arpomaan voi mennä vikaan. Joskus lankaa pyöritellessä taasen tietää tasan tarkkaan mikä siitä isona tulee.Swallowtailia aloittaessa tiesin, että tekisin sen aiemmin keväällä värjäämistäni Wetterhoffin Sivilloista, vihreää kun oli kerran valmiiksi tarjolla :)

Swallowtail Shawl
Ohje: Interweave Knits by Evelyn A. Clark
Lanka: Värjätty Wetterhoffin Sivilla- raakalanka. 70% vilaa ja 30% silkkiä. Menekki vajaa kolme vyyhtiä. Noin 120 grammaa ehkäpä.
Huivin lopullinen koko: 213x 112 cm.
Puikot: 5 milliset pyöröt ja päättelyssä 6 millin pyöröt.
Fiilis: Mukava neule, kuten kuvasta näkyy :) Kokoakin löytyy soppelisti! Viisi nurin nypylöitä oli kylläkin aika pirullista neuloa. Kirosin muutamat kerrat.


Päällä ja käytössä mulla on ollut jatkuvasti Henkkamaukalta ostettu puuvillaneule, hintaa ei ollut kuin vaivaiset 12 euroa niin enhän mä voinut jättää ostamatta. Malliltaa tää on aivan huippu, ehkä neulon toisen samanmoisen :) Niin ja ei tippaakaan tekokuitua, kun en voi neuleissa sitä oikein sietää kuin muutamia prosentteja.

10 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Oi miten ihana Swallowtail! Mä vielä kerään rohkeutta niihin viisi nurin yhteen -nyppyihin, vaikka samasta paikasta hamstrasin ohjeenki, oletettavasti samaan aikaanki.

aura kirjoitti...

Upea huivi! Ja mikä väri...

Tytti kirjoitti...

Kaunis huivi!

Satu H kirjoitti...

Tosi kaunis. Latasin kans ne ohjeet sillon kun olivat ilmaseks, mut en tiiä tuleeko tehtyä mitään..jotenkin tää ei iske muhun niin paljoo kuitenkaan et tekisin itelle..

Hansu kirjoitti...

Lotta, Kiitos. Mä tykkään huivista ja nypyt oli aika haasteellisia. Se auttaa, kun tekee langankierrot TODELLA löysästi ja nostelin niitä silmukoita puikolle kynsiviilalla ja kynsillä, ei saanut koukattua samalla kertaa... Aikaa vievää hommaa.

Aura, Kiitos. Väri on just mun! ;)

Tytti, Kiitos.

Satu, Niissä ohjeissa oli joku muukin minkä meinasin tehdä, mutta en enää muista... Ei oo tässä niitä lähettyvillä. Kaikki ohjeet ei vain yksinkertaisesti kolahda kaikkiin.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan värinen ja muutenkin upea Swallowtail!

WeirdRockStar kirjoitti...

Väri on justiinsa "sua". Aivan ihana vihreän sävy. Ja huivi on kokonaisuudessaan upea.

Miia-Rebekka kirjoitti...

Tosi kaunis huivi ja väri on hurmaava. Mullakin Swallowtailin ohjeet valmiiksi tulostettuna odottamassa seuraavaa huivi-innostusta.

Löysin blogisi, kun osallistuit arvontaani ja tämähän vaikuttaa mielenkiintoiselta blogilta. Jään seuraamaan :)

Andra kirjoitti...

On se vaan niin ihana huivi =)

Hansu kirjoitti...

Hasbu, Kiitos!

Weirdrockstar, Niin se on mua :) Vihree ja oudot ruskean ja vihreän sekoitusvärit sopivat mulle kuin nakutettu!

Miia-Rebekka, Kiitoksia vaan. Olen tosiaan seurannut blogiasi pitempäänkin, mutta ei vain ole tullut kommentoitua.

Andra, Kiitos ja näet sen sitten oman huivisi kohdalla valmiina!