torstaina, kesäkuuta 05, 2008

Juhlamekkoa yritetään tehdä


Kevään aikana olen piirtänyt ja muokannut kaavoja. Yrittäen saada omanlaista juhlamekkoa aikaiseksi. Valmiita kaavoja en löytänyt ja mitkään valmiit eivät sinällään passanneet mulle. Harmi, kun en ole vielä kerennyt koulussa kaavoituskurssille, siitä olisi nyt hyötyä!

Tässä ekassa kuvassa mekko näyttää ihan, no ok. Siis tässä on kyseessä juhlamekosta protoversio Anttilan puuvillakankaasta, joka on liian tönkkö mekoksi. Se ei laskeudu kunnolla.


Tähän täytyy tehdä vielä muutoksia ennen silkin leikkamista! Helmaosa edesä on liian lörppö. Haluaisin, että se myötäile kroppaa, ainakin mahan kodalta. En ole raskaana. Rintojen kohdalta tuo on ihan hyvä, pienemmäksi se ei voi enää muuttua. Täytyy varmaan tuosta etukappaleesta kaventaa sivusta ja kokeilla muotolaskoksia. Myös etusivukappaleita täytyy hiukan kaventaa sivusta.

Okei ja takaa vasta näyttääkin pussilta sekä vetoketju menee vinoon! Keskelle sen laitoin ja ompelin, mutta vinoon se vetää. Ainainen ongelma näiden hienojen vetskareiden kanssa. Takaakin siis täytyy kaventaa ja muutoinkin tuo on pari senttiä liian iso takaa. Sen täytyy olla just, että pysyy päällä takaa. Aion laittaa nimittäin rintsikat tuonne alle.


Myös takasivusaumoista täytyy ottaa sisään ja miettiä taakse myös niitä muotolaskoksia.


Kaikista kuvista tulikin päättömiä, ilmeet oli niin huonoja. Jos joku enemmän juhlavaatteita ja -mekkoja ommellut käväisee täällä ja osaa neuvoa niin kommenttiloota on avoinna! Mekon täytyy olla valmiina heinäkuussa.... Kankaat on ostettuna, onneksi.

8 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

kivaa kangata!

Christina kirjoitti...

Tulin vastavierailemaan. Ite oon tehny niin, jos valmista kaava ei ole käytössä, että valitsen vaatekaapista vaatteen, joka istuu hyvin ja joka malliltaan tai leikkauksiltaan vastaa esim. mekkoa, jota olen aikeissa tehdä ja asetan olemassa olevan kaavan tuon vaatteen (nurin käännetyn) päälle ja teen muutokset sen mukaan kaavaa. jatkuu...

Christina kirjoitti...

..jatkuu. Tärkeää on huomioida kankaan paksuus, laskeutuvuus ja joustavuus. Lisäksi käytän tietty mittanauhaa, jolla mittaan kaavoista lopuksi vyötärön, rinnanympäryyden , pituuden jne. Sovitusnukke olis tietty hyvä apu, mutta en ole koskaan raaskinut moista hankkia, vaikka paljon olenkin ommellut. Kirjastosta saa (ainakin täällä) lainata ompelulehtiä esim. Burda, joista löytyy hyviä kaavoja.

Hansu kirjoitti...

Satu, Kiitos. Tykkään tästäkin kankaasta!

Christina, Kiitos neuvoista. Olen itse noudattanut joskus samaa. Mulla on kaapissa yks ainoa ostettu juhlamekko, joka on ok vyötäröltä. En hoksannut sitä myötäillä. Burda on tuttu juttu, ei ole tullut vastaan hyvää kaavaa niissäkään lehdissä tähän mennessä. Kokeilen ja muokkaan vielä tuota protomekkoa niin jospa se siitä muotoutuu valmiiksi.

Sanni kirjoitti...

Vastavierailulla minäkin.. Mielestäni hyvältä näyttää, koska yläosa on (ainakin minulle) se vaikein pala tehtäväksi. Sen olet saanut istumaan tosi nätisti. Itse lähtisin työstämään vyötäröä yrityksen ja erehdyksen kautta vain, saumoista sisään, ja muotolaskoksia tarvittaessa. (joku tosiompelija saa varmaan kahvit väärään kurkkuunsa kuullessaan mun metodeista). Eiköhän se siitä muotoudu istuvaksi. Tsemppiä!

Hansu kirjoitti...

Sanni, Niin mä varmaan etenenkin tässä projektissa kun mekko on pakko ommella juhannusviikolla, paikan a ja b sekä työn ja ompelukoneiden sijainnin takia. :) Toivottavasti kukaan ompelija ei lue näitä kommentteja ;)

Kirsi kirjoitti...

Kivan näköinen. Itse olen etsinyt mekkoa kesän rippijuhliin. Taitaa mennä ompelun puolelle. Kunhan vielä sopivan mallin löytäisin. En ole vielä kunnolla etsiskellytkään. Mutta nyt täytyy ryhdistäytyä tai ei ole mekkoa heinäkuussa.

Hansu kirjoitti...

Kirsi, Onneks mulla on malli suht valmiin. Tulis pikkunen hätä jos ei ois! Äkkiä menet lehtihyllylle kaivamaan mallia. Miten se muuten on, kun niitä muuten vain selaa niin löytää vaikka mitä ihanaa ja sitten kun etsii niin ei löydä mitään. Vähän niikuin vaatekaupassakin.