torstaina, huhtikuuta 19, 2007

Farkkuhameen tarina

Olipas kerran vanhat, jo eläkkeelle päästetyt farkut. Farkkujen omistaja oli runtannut ne kaapin perälle myttyräksi. Eräänä päivänä omistaja kaivoi ne takaisin valoon ja kirkkauteen ja repi taskut pois. Sitten omistaja päätti leikata lahkeet auki sekä repiä lahkeiden sauman auki. Omistajalla välähti, jos teenkin farkuista hameen! Niin tuumasta innostuneena omistaja otti kaunista kukkakangasta ja teki niistä farkkuihin uudet taskut. Sitten omistaja leikkasi lahkeista farkkua hameen keskipaloiksi. Etupuoli meni nätisti saumurin alla. Takapuolen kanssa tuli ongelmia. Sauma ei halunnut mennä mitenkään, se kupruili ja pussitti. Omistaja runnoi ja purki ja ompeli. Ei mitenkään, vaikka kuinka kavensi. Farkut vaativat eläkkeelle pääsyä, ne eivät halunneet enää käyttöön. Ne anelivat omistajaa luopumaan hamesuunnitelmista. Tuskastuneena omistaja päätti luovuttaa ja nakkasi keskeneräisen hameen pöydälle tuhahtaen.

4 kommenttia:

Kinuski kirjoitti...

Hei

Älä heitä ideaa farkkuhameesta hukkaan. Vanhassa Suuri Käsityölehti nro 1/2002 löytyy juttua siitä mitä kaikkea voi tehdä vanhoista farkuista. Ehkäpä sieltä löytyy apua ongelmaasi. Näyttää nimittäin todella hyvältä tuo hame.

Hansu kirjoitti...

Hei Kinuski! Kivaa kun joku uskaltaa kommentoida! :)

En äkkiseltään löytänyt kyseistä lehteä, varmaan jossain hukkapiilossa, mutta tiedän jossain lehdessäni olevan ohjeet farkkuhameen tekoon...

En suinkaan nakkaa keskeneräistä farkkuhametta roskiin vaan jatkan sen työstämistä kun innostusta tulee!

Lady kirjoitti...

Neuvon sinua hieman...Kuvaa katsoessa näyttäisi, että et ole purkanut takasaumaa ollenkaan? Takasaumaa täytyy purkaa noin puoliväliin saakka ja laittaa kaareutuvat osat päällekkäin ja ommella sitten uudestaan kiinni. Oliko hyvinkin epäselvää? =)

Hansu kirjoitti...

Kiitos Lady!

Aivan oikein huomasit, en ole purkanut takasaumaa. Ymmärsin mitä tarkoitit. Kunhan jaksan niin otan hameen käteeni ja puran sauman sekä ompelen sen uudelleen!