perjantaina, huhtikuuta 13, 2007

Napavillatakki

Villatakki tuli tänään valmiiksi. Viime yönä kissa oli jäänyt huoneeseeni ja hädän yllättäessä kusaissut SK:n ja Ottobren päälle. Jipii, lehdistä tuli entisiä. Onneksi Helmi oli säästänyt neuleen :) ja bambupuikot!

Ohje: SK, 2/2007 omin muunnoksin
Lanka: Novita Wool, 100% viillaa noin 250 g
Puikot: Sekalainen seurakunta 3 mm puikkoja

Villatakista tuli ihan kiva ja tyköistuva. Tuntuu olevan lämmin. Tietenkin pikkusen pidemmän olisi saanut tehdä niin ei napa vilkkuisi... Mutta kyllä tämä tällainkin menee. Ohjeen mukanen helman pituus, neuloin samanaikaisesti etu- ja takakappaleet, ilman sivusaumoja. Kätevää! Hihat on tehty myös pyörönä, niihin neuloin reilusti lisää pituutta! Olkapäät näyttävät jotenkin pönköttävän, en tiedä onko olkapääni liian kapeat ja luisevat vai onko mallissa ja neuleessa vikaa. Jospa se siitä käytössä tasoittuu. Kyllä varmasti tulee käytettyä tätä villatakkia! Hienompia ja passelimpia nappeja etsin, mutta ei ollut meidän tuppykylän kaupassa, eikä naapurikaupungissakaan joten oli tyytyminen näihin.

Kaveri sovitti tänään valmistujaismekon The Prototyyppiä, passeli oli. Liian pitkä helma ja ehkä jätämme pari muotolaskosta pois, mutta muuten oli istuva ja soppeli. Eikun kankaan etsintään!

4 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Hyvännäköinen villatakki :)

Hansu kirjoitti...

Johanna, kiitos. Ihan hyvä siitä lopulta tuli.

Elegia kirjoitti...

Kauniin mallinen villatakki. Minusta napapituus on hyvä. Koleina kevätpäivinä tai viileinä kesäöinä se voi pukea ylleen, niin ei tarvitse raahata takkia mukana menossa. Alle toppi, niin ei napa vilku - ellei siis halua sitä vilautella :)

Hansu kirjoitti...

Elegia, kiitos. Onhan nuita säkkimalleja kaapit täynnä, siis villatakkeja ja paitoja jotka on liian pitkiä. Ei tätä kyllä viitsi missään tilanteessa ilman toppia tai t-paitaa käyttää. Vai käyttääkö joku villatakkia ilman aluspaitaa??