perjantaina, lokakuuta 19, 2007

Ommellen loma menee...no ei vaan yksi päivä suurinpiirtein. Kuopiossa mulla ei oo ompelukonetta tilanpuutteen vuoksi (vai mitä saisi mahtumaan 12 neliön huoneeseen?) Syysloma alkaa olla lopuillaan, mutta paljon olen saanut aikaiseksi.

Monena jouluna olen ommellut erilaisista kankaista joululahjoiksi essuja ja patalappuja. Tähän mennessä en ole kuitenkaan itselle kerennyt tehdä essua, kankaita on ollut tullut ja mennyt. Aina on ollut tärkeämpiä juttuja. Nyt hetki koitti ja oli pakko saada oma essu!

Aiheeseen sopiva viinikangas löytyi palalaatikosta naapurikaupungin kangaskaupungista. Ohje on ihan omasta päästä. Mustaa vinonauhaa ostin Kuopiosta kirppikseltä kymmenen metriä. Puolet ehkä meni tähän essuun.Essu ei ole essu ilman taskua. Ex tempore tein taskun sivuun tuollaisen lenksun. Huom, kokilla on omat eväät taskussa.Palakankaissa on se huono puoli, että hyvin usein niissä on reikä jossain kohtaa. Piti pikkuisen kiertää reikää näitä kappaleita leikatessa. Kangasta ei jäänyt yhtään ja hihoistakin tuli hiukka liian lyhyet.

Pari tuntia tappelin tuon kauluksen ja halkion kanssa.Tukikangaskin loppui kesken kaiken. En tiedä miten alavaran olisi saanut erittäin siististi, mulla on aina kappaleet erimittaisia vaikka kuinka kaavojen mukaan tekisi. Ei siis mätsännyt tuon halkion sekä pääntien kanssa. Johonkin piti surtata ylimääräiset, toki ne olisi pitänyt kaavaa asetellessa tunkea halkion alle. Ensi kerralla sitten ollaan viisaampia, ihan peruskäyttöön tuleva paita Ottobre Woman lehdestä 2/2006.

4 kommenttia:

ihanasonja kirjoitti...

Kivan näköinen paita. Oon kanssa tuollaisen halkion väkertänyt muutaman kerran ja siinä on kyllä haastetta kerrakseen! Pari proton tynkää niin hahmottuu paremmin :)

Hansu kirjoitti...

Ihanasonja, Paita on siis ihan perusmallia, mutta passaa vaikka liivin alle. Oon tehnyt aiemminkin halkiota parit kerrat, eri taktiikalla kuiteski. Ei tahdo tulla millään siistä, kai siinäkin pätee, että harjoitus tekee mestarin!

SNY kirjoitti...

Dear sny, paketti on vielä vähän kesken mutta kyllä se täältä tulee ;)
Että ihan rauhassa voit odotella

Hansu kirjoitti...

Heippa Sny!

Odotellaan, odotellaan... :) Onhan tässä vielä reilu viikko aikaa.