maanantaina, lokakuuta 15, 2007

Ruskea maissiliivi


Loppujen lopuksi liivi oli nopea tehdä ja mallikaavion muisti ulkoa. Tein liivin tasona, vaikka olisin voinut tehdä sen pyörönäkin. Takakappale valmistui nopeasti ja sen jälkeen etukappale. Etukappaleen pääntiekavennuksissa huomasin, että olin tehnyt kaikki mallikuvion kavennuksen kaksi oikein yhteen- menetelmällä, vaikka puolessa olisi pitänyt käyttää ylivetokavennusta. Hups, lopputulos olisi vaikuttanut kuvion ulkonäköön, mutta on tämä näinkin ihan hyvän näköinen tapaus. Mokan tiedän vain minä itse. Enkä todellakaan ruvennut purkamaan kappaleita sen jälkeen.

Valmiit kappaleet näyttivät pikkuruisilta, tein liivin pienimmän koon mukaan. Pieni kostutus, tai oikeastaan suurempi. En löytänyt mistään sumutinpulloa, joten käytin käsin pirskottelu- menetelmää. Kappaleet eivät olleen pingottumassa kuin vuorokauden. Pääntiessä huomaa miten neule pyrkii menemään kasaan eikä halua olla edustavasti ryhdissään. Pääntie rullautuu sisäänpäin molemmilta sivuilta.


Noudatin liivin teossa orjallisesti ohjetta. Luulin, että liivistä olisi tullut hiukan pidempi, ainakin kuvassa mallilla oli pidempi liivi. Tämän mittainen liivi on kuitenkin mielestäni ok, pelottaa ajatus pitkistä vaatekappaleista.

Rullautumisen voi huomata myös takaa, alaosa haluaa pyrkiä väkisellä ylöspäin. Joustinneule sopii liivin keskiosaan, ainakin omalla vartalolleni. Se pitää liiviä ryhdissä. Liivi olisi varmasti makkara ilman joustinta.


Kuvioneuleliivi

Ohje: Moda 5/2007
Lanka: Tekstiiliteollisuuden Poppari, 100% maissi, menekki liiviin 220 grammaa. Ohjeen mukaan liiviin menee 250 grammaa, mutta tähän on varmaan laskettu kaikki korkatut kerät
Puikot: 5 milliset ja 4,5 milliset pyöröt
Fiilis: Ihan jees, liivi rullautuu aika ikävästi ja etsii omaa paikkaansa. Päällä ihan kiva, tulee varmasti piettyä. Poppari-lanka oli täysin uusi tuttavuus. Näkyy nöyhtääntyvän pesussa, jo kostuttaessa työtä alkoi pinta nöyhtääntymään ja keräämään pientä nukkaa. Lanka ei ole kovin ryhdikästä vaan löysää tavaraa. Ihan mukava sitä oli kuitenkin neuloa.

12 kommenttia:

hanna-h kirjoitti...

Hyvältä näyttää tuo liivi :)

Hansu kirjoitti...

Kiitos Hann-h! Liivi on ihan mukava päällä.

Vilma kirjoitti...

Se sopii kyllä sulle loistavasti, värikin on just hyvä. Hieno on! :)

Jatta kirjoitti...

On hieno! Sopii sulle kyllä upeasti.

Hansu kirjoitti...

Vilma, Väriin olen tyytyväinen, eipä siinä Popparin värikartassa oikein muita mieluisia edes ollut. Kiitos.

Jatta, Kiitoksia, mä kun olen tällainen aikas tikku niin on kiva kun löytyy pukeviakin vaatteita.

Tytti kirjoitti...

Hyvännäköinen liivi!

Tiinatuuli kirjoitti...

Kuljin viime vuoden julkisilla. Niiden huono puoli on se, että Suomessa liikkuminen itä-länsi suunnassa ei oikein toimi. Matka-ajatkin on julkisilla mennessä varsin pitkiä, 8 tuntia on aika normaali ja henkilöautolla matka taittuu 6 tunnissa, jos pysähtyy kerran. Sain tosiaan auton käyttöön, niin helpottaa kulkemista :)

Hieno liivi kyllä ja sopii sulle :)

Hansu kirjoitti...

Tytti, Kiitoksia :)

Tiinatuuli, Jotain vikaa siis julkisissa! On mullakin auto, tuntuu ettei ilman pärjää! Kuopiosta tulee tänne ja täältä menee sinne yhet junat päivässä. Eipä paljon voi valikoida ajankohtaa millon junalla tulis. Auto tulee sillon halvemmaksi jos on kyytiläisiä, niitäkään mulla ei aina ole. Saatan tulla kotopuoleen jo torstaina tai lähteä maanantaina niin aikataulut eivät muille sovi. Elämä on!

Kiitos liivikommenteista!

Selena kirjoitti...

Hyvältä näyttää ja istuu loistavasti! Värjäsikö lanka puikkoja tai käsiä?

Hansu kirjoitti...

Selena, Ruskeaa väriä ei tarttunut sormiin eikä puikkoihin. Luin Ullasta juttua jossa oli testattu tätä Poppari-lankaa, siinä sininen väri oli päästänyt läpi. Ainut huono puoli langassa on ryhdittömyys ja nöyhtääntyminen.

Satu H kirjoitti...

tosi hieno! :)

Hansu kirjoitti...

Kiitos Satu!

Kaikille tiedoksi, että Poppari nöyhtääntyy käytössä ja tartuttaa paitaan järjettömän määrän nukkaa.