lauantaina, syyskuuta 01, 2007

ProbleemejaAika nopsasti on Sandran ohjeen neule edennyt, nyt olisi aika kaventaa vaan en ymmärrä kyseistä kavennusohjetta. Toki olen neulonut aiemminkin paljonkin enkun kielisistä ohjeista, mutta tätä en kässää. Jotenkin niin oudosti selitetty. Mun laskuopin mukaan siinä pitäs kaventua 15 senttimetrin osiolla 44 silmukkaa. Aluksi luodaan 63 silmukkaa ja loppuun jää 19 silmukkaa. Jos en rupee kässään tätä niin teen varmaan oman sovellutuksen.


Usiin Moda ja Ottobre Woman kolahtivat luukusta päivää myöhemmin kuin muilla sekä mitä kaupan hyllyllä oli. Modassa oli jopa muutama mukava neule, minkä voisi ehkä toteuttaa! Lehtipitsi näyttää aina hyvältä :) En sitten tiedä mun päällä... Tässä toteutus on erilainen, kun kiinnitys on sivulla eikä keskellä.

Myös uudet Tekstiiliteollisuuden Alpakka ja Poppari- langat kuulostivat hyvältä. Varsinaisesti en ole liivityyppiä, mutta tämä ohje näytti kivalta. Aika syvä pääntie kylläkin. Ihme kun ei tämäkin ohje ollut helmi-, suoralla- tai nurjalla neuloksella tehtyä. Harvoin näitä pitsi- ja kuvioneuleita näkee. Tai sit ne on aina niitä samoja. Ompeluohjeet puolestaan olivat aivan syvältä koko Modassa. Onneksi mulle tuli se Ottobre :)

9 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Mie käsittäisin tuon niinkuin että joka toisella rivillä (every alternative row). Mut tiiä sitten, usein kokeilen ja sitten sovellan jos ei tunnu menevän oikein.

Vilma kirjoitti...

Kuten Jattakin totes, niin every alt row tarkoittaa tosiaan joka toisella rivillä.

Mä sain just valmiiks tuon Modan liivin. On syvä pääntie, ja se kyllä mulle sopiskin, mutkun malli kokonaisuudessaan ei sitten oo meikäläisen kropalle se paras. :/

Kivaa neulottavaa se kuitenkin oli. Mä tosin muokkasin ohjetta hieman, kun halusin tehdä pyörönä ilman turhia saumoja ja lankanakin mulla oli Mandarin Classic 3,5 millin puikoilla.

Hansu kirjoitti...

Kiitti tytöt :)

Minä kyllä ajattelin sen kans, että se vois olla joka toisella, mut en sit vielä koklannut. Ekan 3 silmukan kavennuksen oon vaan tehny.

Vilma, Eli makkarankuoriliivi? Mullon joskus viime talven alennusmyynneistä ostettu Seppälästä vähän tuon tyylinen hihaton neulosmekko. Tykkäsin siitä vaikka onkin aika timmi tapaus.

Vilma kirjoitti...

No ei oikeestaan makkarankuoritapaus, melkein vois olla koon pienempikin. Lähinnä häiritsee toi joustinosuuden paikka: se ei passaa mun kropalleni, saa jotenkin näyttään siltä että rinnat ois väärässä kohtaa, valahtaneet alemmas. :P

Mun ois varmaan kannattanut jatkaa joustinta reilusti ohjetta korkeammalle, niin että se jatkuis rintojen alle asti, eli siis korvata osa pitsineuleosuutta joustimella. Nyt liivin yläosa on niin massiivisen näköinen, että se saa mut näyttää pari kokoa isommalta kuin oonkaan, tai siltä ainakin tuntuu.

Kuvan mallilla liivi on edelleen herkku, ja voi sopia sullekin upeasti, niin että älä nyt mun kokemuksesta turhaan lannistu!

Hansu kirjoitti...

Vilma, En lannistukaan. Mähän oon tällanen melkein tasapaksu tikku niin kai ton pitäs mulle passata.

Sun liivistä tuli siis liian iso. Auttasko pesu heti kutistuttaan sitä? Pitää muistaa testailla liiviä kun sen teon aloitan. Ei kai tuo joustin voikkaan kaikille vartaloille passata niin, että se olisi oikeassa kohtaa? Heh, toisella pepun kohdalla ja toisilla vyötäröllä.

Peili kyllä vääristää aina ja vika saattaa olla kriittisessä katsojassa. Toivottavasti tulet johonkin mieluiseen päätöksen liivin kanssa.

Vilma kirjoitti...

Nyt löytyy mun blogistani pari kuvaa kovanonnen liivistä. I rest my case, eli ei sovi mulle. Sulla se sitä vastoin vois kyllä olla ihan perfect, eli siitä vain hommiin! :)

Hansu kirjoitti...

Vilma, Kävin jo tsekkaamassa tuon liivin. Ihan kivahan toi oli. Jos ens viikolla hommaisin tohon langat täältä Savosta. Vois löytää ohjeenmukaistakin lankaa.

Lehto Seppo Karjala takaisin miehittäjä-Ryssä ulos kirjoitti...

Karjala takaisin kaikukoon kaikissa vuonoissa ja rotkoissa sekä tunturipuroissa halki Pohjolan ja Ryssänmaan

Luonto on vielä meidän Petsamossamme, Salla-Kuusamossa, Paanajärvellämme, Laatokallamme ja Karjalassakin vaikka miehittäjä-Ryssä siellä loisiikin

Sitä luontoa vain harva suomalainen pääsee toistaiseksi katselemaan

Turha kai lienee näitä pikkukiviä Silvotussa tynkä-Suomessakaan katsella ;)?

Satu H kirjoitti...

sut on haastettu. :)